Milyen szempontokat vegyünk figyelembe klímaberendezés választásnál?
Most - kora tavasszal - aktuális téma a klímaberendezésekkel kapcsolatos információk gyűjtése, hogy mire megérkezik a nagy meleg addigra otthonunkban tudhassuk a számunkra legmegfelelőbb klímaberendezést. 

Több kérdés merül fel ilyenkor mindannyiunkban: 

  • mennyit érdemes költeni klímaberendezésre
  • milyen szempontokat vegyünk figyelembe a klímaberendezés kiválasztásánál
  • hol vásároljunk klímaberendezést
  • milyen márkát válasszunk

Fenti kérdéseket figyelembe véve az alábbi információkat érdemes szem előtt tartani. Fontos átgondolni, milyen rombolásasl jár majd a berendezés telepítése, feltéve, ha már utólag szeretnénk a helyisége(ket)t klimatizálni. Érdemes időben, kora tavasszal átgondolni a kérdést, kiválasztani a berendezést, előre megrendelni és szerelési időpontot egyeztetni, hogy ne csússzunk ki az időből, hiszen nyáron valamennyi klímaszerelő cégnek rengeteg munkája van: új telepítések mellett nagyobb projektek kivitelezése, meglévő rendszerek karbantartása, szervizelés, így mindkét fél számára a legszerencsésebb megoldás, ha időben sor kerl a berendezés kiválasztására és a szerelés időpontjának ütemezésére.

A berendezés kiválasztásakor az első és legfontosabb teendő a hűtőteljesítmény meghatározása, melyet helyszíni felméréssel érdemes összekötni. A helszínen a Vevő igényei és elképzelése szerint pontosítható a berendezés(ek) telepítésének helye, valamint a telepítő cég is pontos információkat kap a leendő munkaterületről. Felmérést követően pontos árajánlat készíthető, melynek alapján mind a berendezés mind pedig a telepítési költségek egyértelművé válnak a Vevő számára. 

Amennyiben az árajánlat elnyerte tetszésüket, úgy megrendeléssel véglegesíthető, majd egyeztethető a telepeítés időpontja - beleszámítva a tervezett nyaralási időpontokat, valamint a telepítő cég lehetőségeit egyéb kivitelezési, szervizelési munkái mellett. 

Klímaberendezést érdemes annál a cégnél vásárolni, aki később majd a karbantartási, szükség esetén a szervizelést végzi majd, így nyugodtak lehetünk a berendezés garanciális feltételeinek biztosítása felől. 

Előírás szerint - 22/1993. KTM rendelet 2. (5) bekezdése szerint klímaberendezésen csak a hűtőközegek kezelésére vonatkozó technológiai elsajátításról szóló arcképes igazolvánnyal rendelkező személy végezhet hűtőközeg kezelést, vagy bármilyen munkát a hűtőkör bármely részén, ami a hűtőközegnek a légkörbe kerülését okozhatja. 

Vagyis zöldkártyával nem rendelkező személy a berendezés telepítését nem végezheti! 

Cégünk elsősorban Daikin klímaberendezések telepítésével, karbantartásával, szervizelésével foglalkozik.

Hogy miért érdemes Daikin márkát választani? 

Daikin márka világszerte elismert, több mint 90 évnyi tapasztalattal rendelkezik a kiváló minőségű légkondícionáló berendezések gyártásában ipari, kereskedelmi és lakossági felhasználásra közel 60 éve tölt be vezető szerepet a hőszivattyús technológiák fejlesztésében. Legfőbb céljük a tökéletes klímaberendezések megalkotása magas színvonalú technológiai megoldásokkal, mellyel biztosítjuk fogyasztóink számára a tökéletes kényelmet. Termékeik élen járnak az alacsony energiafogyasztásban és folyamatosan azon dolgoznak, hogy tovább csökkentsék azok környezetre gyakorolt hatását. 

Az alábbiakban a DAIKIN FTXB-RXB típusú klímaberendezését és annak legfőbb erényeit mutatjuk be, mely ötvözi a komfortérzetet és az energiahatékonysággal történő működtetést: 

  • Komfort hűtésben és fűtésben egyaránt
A komfort légáramlás üzemmód automatikusan állítja be a légáramlást, a legkellemesebb hőmérsékleteloszlás érdekében, anélkül, hogy közvetlenül a helyiségben lévő emberekre irányítaná a légáramot.


  • Nagyteljesítményű üzemmód - Maximális teljesítmény, a komfort szint gyors elérése 
               A nagyteljestményű üzemmód lehetővé teszi, hogy elérje a maximális teljesítményt egyetlen gombnyomással és mégsem kell aggódnia a villanyszámla miatt abban az esetben, ha elfelejtené kikapcsolni a
funkciót. Ezzel a funkcióval hűtheti le vagy fűtheti fel a helyiséget a lehető legrövidebb idő alatt és 20 perc eltetlével a berendezés automatikusan visszavált normál üzemmódra, megakadályozva az     energiapazarlást.

  • Beltéri egység csendes üzemmód - a komfortot érezni fogja, de hallani nem 

     Azok a berendezések, melyek ezze la funkcióval rendelkeznek, kivételesen alacsony zajszint elérésére képesek  - néhány még az alig hallható 19 dBA-t is eléri, mely érték a szélben mozgó falevelek hangjának               felel meg. Ez a tökéletes funkció különösen a hálószobába telepített berendezésnél hasznos, mivel működés közben is zavartalan alvást biztosít Önnek. 

  • 24 órás időzítő - egy komfortos otthonba való hazatérés 
A heti időzítő nélküli berendezések 24 órás időzítővel rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy beállítson egy időpontot a berendezés bekapcsolására, illetve kikapcsolására. 

  • Titaniuim apatit fotokatalitikus levegőszűrő - tiszta levegő otthon! 
           A levegőt diszkrét, de csodálatos kémiai reakciókon kresztül tisztítja meg: először a szűrő kalcium hidroxiapatit rétege elnyeli a baktériumokat, vírusokat, az ammóniát, a nitrogén-oxidot és az egyéb ártalmas       anyagokat. Aztán a természetes fény hatására a titánium-oxic aktiválja a hidroxil gyököket és ártalmatlan vízzé és szén-dioxiddá bontja le az elnyelt anyagokat. 

Összegezve tehát elmondható, hogy az ár-érték arány figyelembe vétele mellett fontos mérlegelni a berendezés műszaki paramétereit, további lehetőségeit, hogy hosszútávon a befektetett pénz is megtérüljön, plussz a berendezés folyamatos üzemeltetése mellett keletkező költségek is minimálisra csökkenjenek. Érdemes, egy magasabb árkategóriás berendezést vásárolni, figyelembe venni annak energiahatékony működését, környezetre gyakorolt hatását. Emellett nem elhagyagolható szempont a márka minősége, mely az előíret rendszeres karbantartás mellett biztosítja a hosszútávú problémamentes működést. 


További cikkeink: