Amit a Daikin Altherma Hibrid hőszivattyú és multi kombinációjáról tudni kell!

Lakásfelújításkor vagy új lakás vásárlásakor egyik legmeghatározóbb költség, amivel számolni kell, az a fűtési rendszer tervezése és kivitelezése. Piacon számos lehetőség van már fűtési rendszer kialakításához. Az alábbiakban szeretném bemutatni a Daikin Altherma hibrid hőszivattyú és multi kombinációját. 

A Daikin Altherma hibrid hőszivattyú ötvözi a levegő-víz hőszivattyús technológiát egy gázkazánnal, aminek segítségével az intelligens programozással akár 35%-kal több energiát is megspórolhat a hagyományos kazánokhoz gépest, a rendszer ugyanis automatikusan meghatározza a lehető leggazdaságosabb és leginkább energiahatékony kombinációt az energiárak, a kültéri hőmérséklet és a beltéri hőkapacitás alapján. 


Szabadalmaztatott kondenzációs technológia a fűtéshez és melegvízhez

Az egyedülálló kettős hőcserélővel megalkotott Daikin Altherma hibrid hőszivattyú a kondenzációs technológiát használja a fűtésre és a használati melegvíz előállítására, így 10-15 %-kal hatékonyabb, mint a hagyományos gázkondenzációs kazánok. 


Megújuló energiával támogatott 

Azzal, hogy kivonja a rendszer a levegőből az energiát, a megújuló és a hagyományos energia optimális kombinációját használja fűtésre és a melegvíz ellátás biztosítására. Hőszivattyú módban a rendszert a levegőből kivont megújuló energia működteti, így akár A++ energiahatékonyságot is elérhet. 

A Daikin Altherma hibrid rendszerek ideálisak felújításokhoz illetve tökéletesen helyettesítik a régi kazánokat, ugyanis kompakt kialakítása minimális helyigényű és tökéletesen illeszkedik a meglévő csővezetékekhez és raditátorokhoz. Így anélkül élvezheti a hőszivattyú energiahatékonyságát, hogy az egész rendszert ki kellene cserélni. 


További cikkeink: