FőoldalVásárlás és szállítás
 

 

Céginformációk

Szolgáltató neve:
Klimatrend Hungary Kft.

Székhely:
8900 Zalaegerszeg, Kaszaházi út 32.

Levélcím:
8900 Zalaegerszeg, Kaszaházi út 32.

Adószám:
11359607-2-20

Cégjegyzékszám:
Cg-20-09-063153

Telefon:
+36/92/598-200, +36/1/780-1804

Fax:
+36/92/598-201, +36/1/781-1143

Email:
Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez


Vásárlók adatainak kezelése

Webáruházunkban történő regisztrált Vásárlóink adatait kiemelt biztonsággal, az Adatvédelmi Törvénynek megfelelő irányelveket betartva kezeljük. A Vevő adatait kizárólag a megrendelés teljesítése érdekében tartjuk nyilván. A Vásárló által megadott adatok arra szolgálnak, hogy Kapcsolattartó munkatársunk szükség esetén fel tudja venni a Vevővel a kapcsolatot.

Vásárlóink által megadott adatokat szigorúan bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére nem adjuk tovább, kivételt képez ez alól az Adatvédelmi Törvénynek megfelelő kötelező adatszolgáltatási kötelezettség, valamint a postai és futárszolgálat részére történő adatszolgáltatás/adattovábbítás, mely a kiszállításhoz szükséges.


A szerződés tárgya


A Klimatrend webáruházában szereplő összes termék. Az egyes termékhez kapcsolódó további információk az adott termék jellemzői között találhatók. A webáruház igénybevételének feltétele a webáruház/webshop „Általános Szerződési Feltételeinek" Vevő által történő elfogadása.

Az „Általános Szerződéses Feltételeket" abban az esetben tekintjük elfogadottnak, amennyiben a Vásárló regisztrálja magát a webáruházban. Amennyiben az „Általános Szerződéses Feltételek" időközben módosultak, úgy arra vonatkozóan a Vevő tájékoztatást kap.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a Klimatrend Hungary Kft. a webáruház „Általános Szerződési Feltételeinek" rögzített feltételeit részben vagy egészben bármikor módosíthatja, mely a mindenkori közzétételkor lép hatályba.


Megrendelés módja


Webáruházunkban történő megrendelést a Vevő webshopban történő regisztrációja, az „Általános szerződési feltételek" elfogadása után kezdeményezhet.

Az egyes termékek esetén részletesen láthatóak az adott termék jellemzői, esetleges műszaki adatai, lehetőség szerint magyar nyelvű használati utasítások, katalógusok. Az adott termék esetében pontos információkat kap a termék vételárára, valamint esetleges szállítási költségére vonatkozóan.

A megrendelést követően a Vevő által megadott email címre megrendelés visszaigazolást küldünk, melyben még egyszer ellenőrizhetők a termék paraméterei, továbbá információt küldünk a szállítási költségre vonatkozóan is.

Amennyiben megrendelésével kapcsolatban bármilyen kérdése merül fel a Vásárlónak, úgy abban az esetben Kapcsolattartó kollégánk e-mailen vagy telefonon készséggel áll Vásárlónk rendelkezésére.

Amennyiben valamely rendelés vagy rendelések bármilyen okból módosításra, összevonásra kerülnek, a módosított rendelésre a módosítás időpontjában érvényes kondíciók vonatkoznak.


Vételár, Fizetési feltételek, fizetés módja


Vételár:

A Webáruházunkban szereplő termékek mellett feltüntetett ár az árucikk vételára, amely magyar forintban értendő, és tartalmazza az általános forgalmi adót is.

Amennyiben a Vevő megrendelést ad le egy termékre, úgy az eladó kötelezi magát, hogy a kiválasztott terméket a megrendeléskor érvényes végső fogyasztói áron (ezt az árat a megrendelésre küldött visszaigazolás tartalmazza) szállítja ki a megrendelőnek.

Minimális rendelési összeg nincs, azonban házhozszállítást csak bruttó 15 000.-Ft fölötti megrendelés esetén vállalunk.

Minden ár, beleértve az akciós árakat is érvényes a visszavonásig, vagy a raktárkészlet kimerüléséig.

Némely termék mellett a kép csupán csak illusztráció lehet.

A feltüntetett árak visszavonásig érvényesek.

Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.


Fizetési feltételek:


Készpénzben:
Zalaegerszegi bemutató termünkben történő személyes átvétel esetén (8900 Zalaegerszeg, Kelemen Imre u. 4.)

Banki átutalással:
Megrendelés visszaigazolását követően előre utalással, az Erste Bank Zrt. 11620004-02554700-20000003 számú bankszámlájára, azonosító szám feltüntetésével.

Online bankkártyás fizetéssel:
Elfogadott kártyák:
kartyalogo.gif

A fizetést az OTP Bank 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalán végzi el. Böngészőprogramjának támogatnia kell az SSL titkosítást. A kártyaadatokról a webshop nem értesül, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül az Ön bankszámláján.

Vételár - szállítási költség:

A megrendelés visszaigazolásban a Megrendelő tájékoztatást kap az esetleges kiszállítás költségeiről, mely a következő képpen alakul:
 • 15.000 - 50.000.-Ft rendelési összeg esetén: 2.500.-Ft
 • 50.000 - 100.000.-Ft rendelési összeg esetén: 2.000.-Ft
 • 100.000.-Ft feletti rendelési összeg esetén: 0.-Ft (díjtalan)

Amennyiben a szállítási költséggel a termék vételárán felül számolni kell, úgy mind a megrendeléskor mind pedig a megrendelés visszaigazolásunkban a Vásárló részére a szállítás költséggel kapcsolatban további tájékoztatást küldünk.

Részteljesítést nem áll módunkban elfogadni, vagyis a Vásárló a teljes megrendelés valamennyi tételét egyben veheti át.

A Vásárló a termék átvételéről átvételi elismervényt ír alá, mellyel igazolja a termék sértetlen állapotban történő átvételét.

A Vásárló a termék számláját a termék átvételekor, vagy postai úton a termék kiszállítását követő 5 napon belül megkapja az általa megadott postai címre.

A meghiúsult kiszállításból eredő károkat - amennyiben ez a Vásárló hibájából történik, annak mindennemű költségeit - a Vásárlónak kell megtérítenie.


Szállítási Feltételek

Szállítási feltételek, határidők:

A webáruházban történő megrendelés esetén a terméket a Vásárló részére az általa megadott címre kiszállítjuk. Tájékoztatásul közöljük, hogy kiszállítást kizárólag az ország határain belül végzünk, külföldi címre történő szállítást nem fogadunk el!

A szállítási költségre vonatkozó információkat megrendeléskor ill. megrendelés visszaigazolásunkban közöljük.

Amennyiben a szállítási költséget a megrendelt termék vételára nem tartalmazza, úgy arra vonatkozóan a Vásárló részére a megrendelés visszaigazolásban további tájékoztatást küldünk.

A megrendelő adatainak megadásakor egy olyan szállítási címet kell közölni, ahol a megadott szállítási napon NAPKÖZBEN, 8.00-17.00 között fogadni tudják a küldeményt!


Kiszállítás:
 • A kiszállítás a Vevő által megadott címre történik. A terméket a szerződésben szereplő Vevő veheti át. Amennyiben a Vásárló kérni szeretné a termék más Vevővel által történő átvételét, úgy arra vonatkozóan írásos meghatalmazás megküldése esetén van mód.
 • Amennyiben erre vonatkozóan meghatalmazást nem kapunk, úgy a termék átvételét annak megküldéséig - az esetleges visszaélések elkerülése érdekében - nem tudjuk vállalni.
 • Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy a Szállító cég nem vállalja, hogy telefonon értesíti Önt a szállítás pontos időpontjáról, ezért kérjük, hogy olyan címet adjon meg, amelyen munkanapokon bármikor elérhető.
 • Amennyiben valamilyen okból a megrendelő illetve a feltüntetett címzett nem tartózkodik a megadott helyen a kiszállítás időpontjában, a futárszolgálat a megrendelő által megadott telefonszámon egyeztet vele a küldemény ismételt kiszállításával kapcsolatban. FONTOS! A futárszolgálat csak még egyszer kísérli meg újra a kiszállítást, ezután visszahozza a csomagot a feladónak.
 • Fontos megadni egy olyan telefonszámot, ahol napközben akár cégünk, akár a futárszolgálat munkatársai elérhetik Önt a csomaggal kapcsolatos bármilyen esetlegesen felmerülő nehézségek kezelése érdekében.
 • Amennyiben a Vásárló módosítani szeretné a szállítási címet, vagy akár a szállítás időpontját, úgy azt a Kapcsolattartó munkatársunkkal történő telefonos egyeztetés alapján írásban kérheti.
 • Amennyiben a rendelt termék valamelyike nincs raktáron, akkor a munkatársunk e-mail-ben vagy telefonon értesíti Önt arról, hogy melyik termékre kell várni és mikor várható a szállítás.
 • A szállítást a DPD Hungária Kft. végzi, melyet az alábbi központi telefonszámon érhet el. 06/1 501-6204
 • Hétvégeken és ünnepnapokon nincs szállítás.


Számlázás:

A számlázási cím eltérhet a megadott szállítási címtől, ebben az esetben a Vevő által megadott számlázási címre történik a számla kiállítása. A szállítási cím megadásakor csak pontosan megadott címet tudunk elfogadni, az átvevő nevének és telefonos elérhetőségének megjelölésével.

Garantáljuk, hogy minden esetben az Ön érdekeit tartjuk a legfontosabbnak. A rendeléseket gyorsan és precízen kezeljük. Néhány esetben a mi hibánkon kívül (például ha a megrendelő nem ad meg telefonszámot és több e-mail-ünkre sem válaszol) nem tudjuk a rendelést kellő sebességgel feldolgozni. Minden olyan esetet, amikor a rendelést a mi vagy a beszállítónk hibájából nem teljesítettük vagy rontottuk el, teljes rugalmassággal kezelünk.


Jótállás, garancia:


A Klimatrend Hungary Kft. az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásával kapcsolatban a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendeletben foglaltak szerint jár el:
 1. A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
 2. Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.
 3. A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).
 4. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.

Garanciával kapcsolatos tudnivalók:

Termékeinkre a honlapon feltüntetett idejű garanciát vállalunk.

A garanciális időtartam alatt vállaljuk a hibás termék cseréjét a klímaberendezések garanciális ügyintézése pontban leírtaknak megfelelően.

Az áru cseréjére csak abban az esetben áll módunk, ha a berendezés javítása nem lehetséges.

Amennyiben sem a berendezés javítása sem pedig annak cseréje nem lehetséges, úgy módunkban áll egy helyettesítő termék felajánlása. Amennyiben a Vásárló ezen ajánlatunkat nem fogadja el, úgy a készülék vételárát visszatérítjük.

Klímaberendezések vásárlása esetén felhívjuk továbbá a Vásárló figyelmét arra, hogy a jótállási igény csak a kitöltött jótállási jeggyel - a szükséges karbantartásokat igazoló dokumentumokkal (szükséges karbantartások gyártónként eltérőek lehetnek!)- és a vásárlást igazoló hiteles számlával érvényesítheti.

Amennyiben fenti dokumentumok valamelyike hiányzik, illetve a jótállási jegyen vagy a karbantartási naplóban bármilyen hibásan feltüntetett, tévesen javított érték szerepel, úgy az a garancia elvesztését vonja maga után.

Tájékoztatásul közöljük, hogy amennyiben a vásárlás időpontja nem állapítható meg, vagy a készülék és a jótállási jegy nem azonosítható, úgy a jótállási kötelezettség nem érvényesíthető.

Továbbá, abban az esetben, ha a berendezés nem az előírásoknak megfelelően, szakszerűtlen telepítés, rendellenes használat, szakszerűtlen kezelés, esetleges készülékáthelyezésből adódó helytelen szerelés miatt, helytelen tárolás, elemi kár vagy egyéb vásárlás után keletkezett okból hibásodott meg, és mindezt a karbantartást, szervizelést végző cég leigazolja, úgy a berendezés meghibásodásáért nem vállalunk garanciát.

Fenti okokból meghibásodott berendezés javítási költsége, a jótállás időtartamán belül is a vásárlót terheli. Amennyiben a berendezés hibáját a Vásárló bejelenti és a felülvizsgálat során a berendezés hibátlannak minősül, úgy a kiszállás, valamint a felülvizsgálat költségének megtérítése a Vásárló feladata.


Vásárló jogai


A Vásárlónak jogában áll a terméket a vásárlás napjától számított 8 napon belül a Szolgáltató részére visszaküldeni. 17/1999 (II.5.) Kormányrendelet - a Távollevők között kötött szerződésekről - alapján a visszaküldés költsége a Vásárlót terheli. A termék visszavételét csak a „Garanciával kapcsolatos tudnivalók" fejezetben foglaltak szerint áll módunkban megtenni.

A Klimatrend Hungary Kft. a fogyasztói panaszok, minőségi kifogások érvényesítésekor a fogyasztók érdekeit szem előtt tartva a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak szerint jár el.


Adatvédelem, adatbiztonság


A Klimatrend Hungary Kft. Webáruházon keresztül nyújtott szolgáltatásának igénybevételének feltétele a Vevő a Klimatrend Hungary Kft. internetes felületén történő regisztrációja, valamint az „ Általános Szerződési Feltételek" elfogadása.

A Klimatrend Hungary Kft. a Vásárló regisztrációja kapcsán, a Vásárló azonosítására, az alábbi adatokat rögzíti:
 • Név
 • Lakcím
 • e-mail cím
 • telefonszám
 • Szállítási cím
 • Számlázási cím
Fenti adatokat harmadik fél részére nem adjuk tovább, kivételt képez ez alól az Adatvédelmi Törvénynek megfelelő kötelező adatszolgáltatási kötelezettség, valamint a postai és futárszolgálat részére történő adatszolgáltatás/adattovábbítás, mely a kiszállításhoz szükséges.

A Vásárló által megadott adatokat az Adatvédelmi Törvénynek irányelvei alapján a „Vásárló adatainak kezelés"-ének fejezetben említetteknek megfelelően kezeli.

Amennyiben az Vevő adataiban változások történnek, úgy azt az Ez az e-mail cím védett a spamkeresőktől, engedélyezni kell a Javascript használatát a megtekintéshez email címen bármikor megváltoztathatja ill. törölheti.

Információk az OTP Bank által garantált biztonságos bankkártyás fizetésről 

Az SSL, a Secure Sockets Layer elfogadott titkosítási eljárás rövidítése. Az OTP Bank rendelkezik egy 128 bites titkosító kulccsal, amely a kommunikációs csatornát védi. A VeriSign nevű cég teszi lehetővé a OTP Banknak a 128 bites kulcs használatát, amely segítségével biztosítjuk az SSL alapú titkosítást. Jelenleg a világ elektronikus kereskedelmének 90%-ában ezt a titkosítási módot alkalmazzák. A vásárló által használt böngésző program az SSL segítségével a kártyabirtokos adatait az elküldés előtt titkosítja, így azok kódolt formában jutnak el az OTP Bankhoz, ezáltal illetéktelen személyek számára nem értelmezhetőek.

Elfogadott kártyák 

Az OTP Bank internetes fizetési rendszere a MasterCard, Mastercard Electronic a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi), csak az OTP Bank által kibocsátott Maestro, illetve American Express bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

A fizetés lépései

1. Ön a webshopban kiválasztja az árut, melynek összegét bankkártyás fizetéssel kívánja teljesíteni.
2. Ezt követően Ön átkerül az OTP Bank biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol a fizetés megkezdéséhez kártyaadatait kell megadnia.
3. A kártyaadatok megadását követően a Fizetés gombra kattintva indíthatja el a tranzakciót
4. A fizetést követően Ön visszatér a webshopba, ahol a tranzakció eredményéről visszaigazolást kap. A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, az OTP Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru vagy szolgáltatás ellenértékével. Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról webshopba úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül. Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.